TÉMÁK, Kategóriák

A testsúly csökkentése természetesen

545
HOZZÁSZÓLÁS:

Minden fogyókúra gerincét a természetes gyógyeszközök teszik ki, elsősorban az étrend. Az egészséges, dolgozó ember, átlagosan 1 nap alatt, 2500 kalóriát éget el. Ha ennél többet eszünk meg, hájat termelünk. A fogyókúra célja, mindig ennél kevesebbet enni. taplalkozas-tanyer-testsuly-fogyas

A súlyfelesleggel küszködők száma, egyre nagyobb, szakértők már Magyarországon is elhízási járványról beszélnek. Mindezek ellenére, kutatók bizonyították, hogy ma 20%-al kevesebb táplálékot viszünk be a szervezetünkbe, mint a 20. század közepén, így egy dologra következtethetünk csak, hogy a sokkal kevesebb energiát használunk ma fel, mint akkor. Ez talán nem is meglepő, a sok ülőmunka, a számítógép elterjedése, a televíziózás és az autótulajdonosok számának megnövekedése miatt.

A fogyás és a testmozgás kölcsönhatása

A fogyás érdekében, a testsúlyfölösleg csökkentéséhez, az egyetlen reális válasz, a rendszeres sportolás, a test terhelésének megnövelése. Fontos, hogy erre úgy gondoljunk, hogy nemcsak időszakos dologról van szó, hanem további életünk során mindig végezni fogjuk. Rengeteg „fogyókúra csoda” terjed a médiában, jobban járunk azonban, ha egyszerűen rendszeressé tesszük életünkben a testmozgást, így biztos fogyást érhetünk el, a fogyókúrás programokra kiadott rengeteg pénzáldozat nélkül is.

Az optimális testsúly megtartásán túl, a testmozgás következtében, csökkenthetjük az érrendszeri betegségek lehetőségét egyaránt. A testmozgásra való hajlamok kialakítását érdemes a szülőnek, már gyerekkorban elősegíteni, így később energikus felnőtt válhat az emberből, aki elsősorban mentálisan lesz tisztában, a rendszeres testmozgás fontosságával.

A mérsékelt zsírbevitel

A rendszeres mozgás mellett, a fogyókúra másik szabálya! A zsírdús táplálkozás felelős a biológiai válaszreakciók olyan láncolatáért, mely a testünkben a zsír nagyfokú elraktározását idézi elő.

A zsír minden formájában kétszer több kalóriát tartalmaz, mint a szénhidrát, így a fogyás esetén, a zsírokról a szénhidrátokra való áttérés kulcsfontosságú. Ami ennél is fontosabb, hogy a test kevés energiát használ fel, a táplálkozás során bevitt zsírok testszöveti zsírrá alakítása során, míg a szénhidrát zsírszövetté alakítása, majdnem kétszer több kalóriát igényel, mint a zsír.

A zsír lerakódásának evolúciós okai vannak, mivel szervezetünk úgy fejlődött ki a korábbi életvitel miatt, hogy a túlélés érdekében, hatékonyan tudja a zsírokat raktározni, amennyiben például hosszútávon nem, vagy csak kevés táplálékhoz jutunk. Az ősembernek sok zsír elraktározására volt szüksége, az éhínséggel sújtó időszakok átvészelése érdekében.

Szénhidrátok fogyasztása

Szénhidrátok fogyasztása esetén, az agyba gyorsabban eljut az üzenet, hogy elegendő mennyiséget vittünk be már, míg zsíroknál ez a reakció később következik be, tehát a jóllakottság érzése később jelentkezik. Ennek következménye, hogy az agy akkor állítja le a táplálkozást zsírok esetében, amikor már jóval többet fogyasztottunk belőle, mint amennyire a szervezetünknek szüksége van.

Egyes kutatások azt is bizonyították, hogy a zsírok túlzott fogyasztása, a táplálék mennyisége felé is nagyobb vágyakat idéz elő, azaz minél több zsíros ételt eszünk, annál többet kívánunk. A testsúly csökkenés érdekében, tehát csökkentsük a zsírbevitelt.

Csikófark

Mint központi idegrendszer-serkentő, melynek magjában levő efedrin növeli az alapanyagcserét, vagyis arra ösztökéli a testet, hogy gyorsabban égesse el a kalóriákat. Egy tanulmány szerint efedrinnel etetett állatoknál alapanyagcsere növekedést, és ennek következményeként jelentős súlycsökkenést tapasztaltak.

Gyermekláncfű

Régebbi kísérlet során a gyermekláncfűvel etetett állatok súlyuk 30%-át veszítették el. A vizelethajtók segíthetnek a felesleges vízből származó túlsúly leadásában, de a szakértők nem ajánlják a vizelethajtókat az állandóan súlyfelesleggel küszködőknek. Inkább az alacsony zsírtartalmú, magas rosttartalmú diétát és a mindennapi tornaagykortatot próbálják ki.

Zellermag

A zellermag vizelethajtó anyagot tartalmaz. Ez a felfedezés hitelt ad az elhízás kezelésében való hagyományos használatának, mivel a szervezetből kihajtja a felesleges mennyiségű vizet. Ne feledjük azonban, hogy az így leadott súly bármikor visszatérhet. A kívánt testsúly szinten tartásának legjobb módja a kevés zsiradékot és sokfajta szénhidrátot tartalmazó étrend betartása, valamint a rendszeresen végzett mozgás.

Grépfrút

A legtöbb fogyókúrát végző személy, hallott már a Mayo Klinika diétájáról, mely már évtizedek óta hirdeti a grépfrút fogyást elősegítő hatásait. Tudományos kutatások azonban ezt még nem támasztották alá, így kizárólag a grepfrút mentális hatásait tekinthetjük, mint a fogyást elősegítő gyümölcsöt. A grepfrútban lévő enzimek, telítettségérzést váltanak ki, így segíthetnek a fogyásban.

Fogyási szándék esetén tilos:

Minden esetben, telített zsírsavak, túl sok szénhidrát és cukor fogyasztása, illetve a napi túl sok pihenés, ülés.

545
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]