TÉMÁK, Kategóriák

Hogyan segíthet a fogyásban a mandula?

588
HOZZÁSZÓLÁS:

Már az elején felejtsük el a „mandula hizlal” című mondatot, ugyanis a mandula mértékkel fogyasztva a mandula segít a fogyásban!szelen-mandula

Tudományosan igazolt hatás:

⇒ ⇒ Olyan vizsgálatok, mint az Ápolónők egészségügyi tanulmánya (‘Nurses’ Health Study’), az Adventista egészségügyi tanulmány (‘Adventist Study’) és az Egészségügyi dolgozók utánkövetéses tanulmánya (‘Health Professionals Follow-up Study’) egyértelműen azt mutatták, hogy azok, akik a legtöbb diófélét fogyasztják, alacsonyabb a testtömeg-indexük (a túlsúly mértékének jelzése).

Persze a mandulában van zsír és kalória, nem lehet megenni belőle egy kilót és hátradőlve várni a fogyást, de számos tanulmány szerint a zsír (és a protein) nagymértékben segíti a telítettségérzés kialakulását, éppen ezért a mandula mértékkel fogyasztva segít a fogyásban.

Egy vizsgálat két fogyókúrás csoportot hasonlított össze, akik ugyanannyi kalóriát fogyasztottak: Az első csoport 520 kalóriát mandulából fogyasztott el és többet fogyott.

Előzetes kutatások szerint a mandula sejtfalai részlegesen korlátozhatják az emésztéshez vagy felszívódáshoz szükséges étkezési zsírok mennyiségét, tehát lehetséges, hogy a mandulából származó, egy kisebb mennyiségű kalória nem szívódik fel teljesen.

Bárhogy is legyen, a kutatások egyértelműen kimutatták, hogy ha egy adott kalóriamennyiséget mandulából származó kalóriával helyettesítünk, akkor nem történik hízás!

Amellett hogy segít az optimális súly fenntartásában, számos okunk lehetne arra, hogy mandulát fogyasszunk:

  • 2003 júliusában az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyezési Hivatal jóváhagyott egy olyan egészségügyi folyamodványt, mely kijelentette, hogy „tudományos bizonyíték van rá, hogy aki naponta 4,5 dkg diófélét, például mandulát fogyaszt olyan étrend részeként, mely kevés telített zsírt és koleszterint tartalmaz, csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát”.
  • Hét, a mandula vizsgálatára irányuló kísérlet kiértékelése szerint az összkoleszterin 5,3-7,2%-kal csökkent, és – ami még fontosabb – 6,8-10%-kal csökkent az LDL- (a „rossz”) koleszterin azon alanyoknál, akiknek már eleve magas volt a koleszterinjük.
588
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]